Ik vind de chat met Benti moeilijk. Kan iemand mij helpen?

Jazeker. Het kan best spannend zijn om te chatten. Je kunt hulp vragen aan je buurvrouw of een familielid. Je huisarts, medewerkers op de school van je kind of wijkcentra kunnen jou ook helpen. Zij zijn ook bekend met Benti. Doe de chat met Benti samen.

Helpt Benti mij om mijn financiële problemen op te lossen?

Benti helpt je om de juiste hulp te vinden, die jou verder kan helpen bij het oplossen van jouw financiële problemen. Benti kan jouw financiële problemen niet zelf oplossen. Start een chat met Benti.

 
Start de chat

Ik heb schulden, kan Benti mij helpen?

Jazeker. Heb je bijvoorbeeld een huurschuld? Of een achterstand in de betaling van je energierekening? Dan kan Benti je helpen de juiste hulp voor je te vinden. Start een chat met Benti.

 
Start de chat

Ik heb betalingsproblemen, kan Benti mij helpen?

Jazeker. Heb je bijvoorbeeld problemen met het betalen van je gas, zorgkosten, huur of boodschappen? Dan kan Benti je helpen de juiste hulp voor je te vinden. Start een chat met Benti.

 
Start de chat

Ik heb problemen met mijn financiële administratie. Kan Benti mij helpen?

Jazeker. Heb je bijvoorbeeld geen overzicht in je inkomsten en uitgaven? Of kan je hulp gebruiken bij het sorteren en lezen van je post? Dan kan Benti je helpen de juiste hulp voor je te vinden. Start een chat met Benti.

 
Start de chat

Ik heb stapels ongeopende post, wat moet ik doen?

Er zijn mensen bij hulporganisaties die dat begrijpen. Zij willen jou helpen. Benti kan je helpen om met hen in contact te komen. Start een chat met Benti.

 
Start de chat

Ik word mijn huis uitgezet. Kan Benti mij helpen?

Dit is een dringende situatie, waarin het belangrijk is om heel snel de juiste hulp te vinden. Benti kan jou in contact brengen met spoedhulp medewerkers. Wacht niet langer! Start een chat met Benti.

 
Start de chat

Ik heb te maken met ontslag, scheiding of ziekte. Hoe kan ik financiële problemen voorkomen?

Het komt heel vaak voor dat mensen door dit soort situaties in de financiële problemen komen. Er zijn mensen bij hulporganisaties die dat begrijpen. Zij willen jou helpen dit te voorkomen. Benti kan je helpen om met hen in contact te komen. Start een chat met Benti.

 
Start de chat

Waarom wil Benti weten hoeveel betalingsachterstand ik heb?

Benti wil jou verwijzen naar hulp die past bij jouw situatie. Sommige hulp past meer bij dringende situaties. Andere hulp past meer bij situaties waar voor langere tijd hulp nodig is. Daarom wil Benti weten hoeveel betalingsachterstand je hebt.

Ik ben (ex) ondernemer en heb financiële problemen, kan Benti mij helpen?

Benti kan jou helpen bij persoonlijke financiële problemen, zoals privé betalingsachterstanden of schulden. Start de chat met Benti.

Benti kan jou nog niet helpen bij zakelijke financiële problemen. Neem hiervoor contact op met het Regionaal Bureau Zelfstandigen. Telefoonnummer: 010 433 96 00.

Kan Benti mij helpen bij het aanvragen van toeslagen of voorzieningen?

Benti kan nog geen hulp regelen voor het aanvragen van voorzieningen of toeslagen, zoals bijvoorbeeld huurtoeslag of een fiets voor je kind. Maar er zijn hulporganisaties die jou hiermee wel kunnen helpen. Neem contact op met één van deze hulporganisaties:

MAIT
Telefoon: 010 2105272
WhatsApp: 06 87466950 (dit is geen belnummer)
Email: MAIT contact formulier

PIT010
Telefoon: 010 7600246
E-mailinfo@pit010.nl

JIP
Bellen en WhatsApp: 06 38036734
E-mailrotterdam@jip.org

Ik heb psychische problemen, kan Benti mij helpen?

Benti kan nog niet helpen hulp te vinden bij psychische problemen. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

Ik heb juridische hulp nodig, kan Benti mij helpen?

Benti kan nog niet helpen hulp te vinden bij juridische problemen.
We hebben wel 2 tips voor je. Kijk op de website van de Rechtstelefoon of het Juridisch loket Rotterdam om te kijken hoe je gratis juridisch advies kunt krijgen.

Hoe neem ik contact op met Benti?

Je kunt ons mailen op ikhelpje@benti.nl of bellen naar 06-864 786 79